Allt från TV till värmepump kan idag kopplas upp mot ditt trådlösa nätverk. Därför blir det allt viktigare att man har ett stabilt trådlöst nätverk som täcker in hela huset. Det kan vara svårt att åstadkomma med en traditionell trådlös router om man har ett lite större hus.

Något som kommit allt mer det senaste året är Mesh-nätverk.

Istället för en router så köper man ett paket med flera sändare som pratar med varandra. Man placerar ut dessa sändare på 2 eller 3 punkter i sitt hem och får på så sätt ett mycket större område som täcks av det trådlösa nätverket. Jag har själv ett sådant nätverk hemma och jag har installerat många mesh-nätverk ute hos kunder senaste tiden. Det gör verkligen en stor förändring i hur nätverket fungerar och vilken hastighet kan man komma upp i på de ställen där det tidigare varit svårt att få täckning.

Asus Lyra

Det finns många varianter på Mesh-nätverk. De som jag oftast installerat är TP-link M5 och M9. Detta beror inte på att de är bättre än något annat alternativ utan snarare att det funnits lite rabatter och erbjudandet på dessa den senaste tiden. Även Asus, D-link, Google med flera har riktigt bra lösningar.

TP-link

Kjell och Co. har ett bra sortiment och man kan se samtidiga produkter här: 

https://www.kjell.com/se/sortiment/dator-natverk/natverk/tradlost-natverk/mesh

Behöver du hjälp att välja rätt mesh-produkt just för ditt hus eller hjälp med installation? Jag är bara ett telefonsamtal bort och det kostar endast 399:- per timme. Att installera ett mesh-nätverk tar sällan mer än en timme.

Varför inte slå mig en signal?

Jag finns på 0705-905295